“Nu degeaba se spune: „Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă”. Baza unei alimentaţii zilnice se formează începând cu primele ore ale zilei.” Este obiceiul pe care Carmen Barcan l-a deprins de ani întregi şi pe care îl insuflă tuturor celor care apelează la terapiile ei pentru o viaţă sănătoasă, în care kilogramele sufocante, sedentarismul şi alimentele procesate nu îşi au locul! Tocmai pentru că nu toţi alocăm micului dejun locul cuvenit, terapeutul anului 2021 vrea…
Read MoreDIET&FOOD
Dependenţa faţă de sucurile din comerţ. Ce alternative sănătoase avem la băuturile îndulcite de pe rafturi?
Colorate, cu acid sau fără, cu zahăr mai puţin ori mai mult, sucurile din frigiderele magazinelor sunt o ofertă pe care mulți dintre noi nu o pot refuza. Așa ajungem să bem chiar și câteva doze pe zi. Dependenţa față de băuturile răcoritoare din comerţ este cât se poate de reală şi de periculoasă, avertizează specialiştii! Carmen Barcan, terapeutul anului 2021 şi, totodată, adeptă a stilului de viaţă sănătos, ne explică de ce sucurile din…
Read MoreCum combatem lipsa poftei de mâncare? Mersul pe jos creşte apetitul?
Dacă sunteţi stresat, răcit ori urmaţi diverse tratamente este foarte posibil ca şi alimentaţia dumneavoastră să aibă de suferit. Sesizaţi că nu mai aveţi aceeaşi poftă de mâncare ca înainte? Pe termen scurt, fenomenul nu este alarmant. Însă, dacă acest lucru continuă şi nu reuşiţi să identificaţi o cauză clară, cel mai bine ar fi să apelaţi la ajutorul specialiştilor. Carmen Barcan, adeptă a stilului de viaţă sănătos şi, totodată, terapeutul anului 2021, ne explică…
Read MoreCe alimente consumăm la început de toamnă şi cum ne pregătim organismul pentru sezonul rece?
Dacă tot avem grijă ca la fiecare nou sezon să ne schimbăm garderoba, de ce nu am facem la fel şi cu alimentele pe care le punem în farfurie? Toamna este timpul fructelor delicioase şi al legumelor colorate, o comoară pentru sănătate. De ce să nu profităm de tot ce are natura mai bun să ne ofere în acest anotimp şi să ne ajutăm şi organismul să asimileze nutrienţi de care, poate, a fost privat…
Read MoreZilele toride ne fură pofta de mâncare! Ce alimente trebuie să consumăm, ne lămureşte Carmen Barcan
Când temperaturile trec de 30 de grade Celsius ni se spune, mai des decât de obicei, să ne hidratăm intens. Este normal, corpul pierde lichide, iar noi trebuie să i le oferim înapoi. A bea multă apă este așadar recomandarea numărul unu a medicilor, în zilele caniculare. Însă pentru a ne menține în formă fizică și psihică bune, este esențial să fim atenți și la alimentația zilnică. Și de acolo organismul își extrage necesarul de…
Read MoreCum ne menținem sănătatea într-o lume tot mai poluată. Sfaturi de la Carmen Barcan, terapeutul anului 2021
Un inamic invizibil devine cauza tot mai multor îmbolnăviri și chiar decese, pe Glob. Nu este virus, dar cu siguranță are o putere enormă, iar asta se vede în cifre: aerul poluat este respirat de 9 din 10 oameni de pe pământ, arată date noi ale Organizației Mondiale a Sănătății. În contextul actual, terapeutul anului 2021 vine cu sfaturi de preț despre cum putem să ducem un stil de viață sănătos, într-o lume tot mai…
Read More6 căi prin care poți combate dependența de zahăr
Este zahărul cu adevărat o dependență? Cu toții avem perioade când ne confruntăm cu pofte copleșitoare de zahăr și, efectiv, consumăm orice conține zahăr pentru a ne potoli această poftă de dulce. Oamenii de știință au descoperit că zahărul creează dependență și stimulează aceleași centre de plăcere ale creierului precum cocaina sau heroina. Pentru a scăpa de această dependență, organismul are nevoie de un proces de detoxifiere. Cercetătorii de la Princeton au făcut un studiu…
Read MoreDemontăm mituri legate de slăbit. Cele mai frecvente greşeli în diete
De câte ori nu v-ați pus speranța că pe Internet o să găsiți rețeta de slăbit ideală? Nu sunteți singurul! Vestea mai puțin bună este că așa cum căutatul simptomelor pe Google și automedicația dăunează grav sănătății, la fel se întâmplă și în cazul dietelor. Un regim alimentar care funcționează cu adevărat pentru cineva, nu ne este potrivit tuturor. Iar o dietă aleasă… după ureche sau, mai degrabă, după un link accesat la întâmplare pe…
Read MoreArtista Sayra ne-a pregătit prăjitura ei preferată cu ocazia sărbătorilor de Paşte
Sărbătoare de Paşte a venit! Indiferent că o petreci acasă cu familia sau într-o vacanţă, fiecare persoană se bucură de această sărbătoare specială. Mâncărurile specifice acestei sărbători, fie ele dulciuri sau mâncăruri tradiţionale, vor fi pe mesele fiecărei familii din România. Dacă aveţi toate masa de Paşte pusă la punct dar vă lipseşte desertul, artista Sayra ne vine în ajutor cu o propunere de ceva dulce. Ingredientele pentru această prăjitură sunt: Pentru blat:…
Read MoreCare sunt tendințele în materie de torturi și deserturi
Tendințele vin și pleacă, nu degeaba se schimbă de la un sezon la celălalt, fie că sunt în modă, frumusețe, decorațiuni interioare, arhitectură sau dulciuri. Chiar dacă piața dulciurilor pare a fi un domeniu mai puțin vizibil față de celelalte ramuri ale industriei alimentare, ea este, dimpotrivă, una dintre ramurile cele mai pro-active, aducând inovații în permanență. Este un proces complex, deoarece trebuie avut în vedere și trendul din nutriție, dar și concurență, așa că…
Read MoreÎntâmpină primăvara cu momente dulci
Primăvara înseamnă culoare, armonie, veselie și viață. Miresmele ne înconjoară de pretutindeni. Aromele se împletesc cu experiențe senzoriale de poveste. Iar momentele dulci au farmecul lor: le putem asocia cu amintiri de neuitat ori evenimente care ne-au marcat viețile. Mai ales că martie reprezintă tot ce e mai frumos pe această lume, este luna Femeii și ocazia perfectă pentru a ne răsfăța (pe noi sau pe femeile din viața noastră) cu mici atenții, cadouri și…
Read MoreTop 5 prăjituri apreciate în luna martie
Gastronomia este o artă, asemenea modei sau muzicii, ce variază de la un om la celălalt. Aceste diferențe se regăsesc în primul rând în tipul ingredientelor, al aromelor și al gusturilor. Iată cum ar arăta cele mai bune cinci prăjituri ale lunii martie, fiecare dintre ele delicioasă, dar cu compoziții diferite, din punctul de vedere al Irinei Elena Apostol, Pastry Chef, Senior Trainer și owner ArtDessert Cake Laboratory. Acest capitol dulce a început din pasiunea…
Read MoreInterviu în exclusivitate cu Irina Apostol! Cum a luat naștere conceptul ArtDessert
Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Irina Apostol este persoana care a reușit să transforme în artă măiestria de a prepara prăjituri. Urmând o tradiție de familie, a desăvârșit pasiunea pentru dulciuri tradiționale, transformându-le în adevărate minuni atât prin compoziție, cât și prin aspect. Irina deține în portofoliul personal mai multe diplome de specializare și perfecționare în confecționarea, modelarea și decorarea prăjiturilor și poate transforma orice idee într-un tort inedit, spectaculos, fără…
Read MoreA fost inventată limba artificială
Oamenii de știință scoțieni au reușit să pună la punct o așa-numită „limbă artificială”, alcătuită din aur și aluminiu. Dispozitivul e capabil să identifice cu precizie diverse tipuri de whisky și ar putea fi folosit inclusiv la identificarea alcoolului de contrabandă. În urma testelor realizate de un grup de savanți de la universitățile din Glasgow și Strathclyde, „limba artificială” a reușit să determine, cu o acuratețe de peste 99%, diverse soiuri și mărci de whisky…
Read MoreGordon Ramsey a devenit din nou tată
Gordon Ramsey,vvedeta gastronomiei britanic,e în vârstă de 52 de ani, a devenit tată pentru a cincea oară. Soţia sa, Tana, a născut un băieţel, care a primit numele de Oscar James, scrie contactmusic.com. Copilul s-a născut joi, potrivit unui mesaj publicat de bucătar pe platforma de micro-blogging Twitter. Anunţul despre viitorul copil a fost făcut de familia Ramsey într-o înregistrare video publicată pe 1 ianuarie pe contul vedetei de Instagram, urmărit de aproximativ 5 milioane…
Read MoreAlimentul care ne ferește să nu ne pierdem memoria
Ciupercile ne înjumătăţesc riscul de a face demenţă mai târziu în viaţă. Ca să ajungem la aceste rezultate, este important să le consumăm în fiecare săptămână. Studiul a fost realizat de cercetătorii din Singapore vreme de şase ani, pe mai bine de 600 de participanţi de peste 60 de ani. Ei spun că două porţii de ciuperci gătite, adică echivalentul a 300 de grame consumate în fiecare săptămână, reduc la jumătate riscul unei tulburări cognitive uşoare…
Read MoreCea mai scumpă ciocolată din lume costă 10.000 de euro
Cum Ziua Îndrăgostiţilor bate la uşă, un cadou potrivit pentru persoana dragă ar fi ciocolata. Unul dintre cele mai scumpe sortimente din lume este produs în Ecuador. 50 de grame se vând cu patru sute de lire sterline. Un calcul simplu arată că un kilogram ajunge la suma fabuloasă de 10.000 de euro. Producătorii vor ca amatorii acestei delicatese să se gândească la desertul preferat ca la un vin bun şi să îl savureze pe…
Read MoreEdamame, proteina ideală pentru vegetarieni
Edamamele sunt boabe de soia verde au un conținut mare de proietine, ceea ce le face potrivite pentru vegetarieni. Aliment foarte popular în bucătăria asiatică, edemamele au pătruns în ultimii ani și pe piețele din America și Europa, adică și în România. Soia verde seamănă destul de mult cu fasolea verde, dar diferă mult la gust. Se prezintă sub formă unor teci, în interiorul cărora sunt boabe verzi de soia. Proprietățile edamamelor Edamamele sunt adorate deopotrivă de…
Read More5 sucuri naturale care îți ajută imunitatea toamna
Se știe că la trecerea dintre anotimpuri suntem mai vunerabili. Odată cu venirea sezonului rece, începem să ne gândim la ce trucuri să apelăm pentru a ne creşte imunitatea. Nu de alta, dar răcelile şi îmbolnăvirile sunt un pericol real în această perioadă. Dacă până acum nu ai găsit “răspunsul corect” la dilema ta, o soluţie excelentă pentru creşterea imunităţii sunt sucurile naturale de toamnă. Pe lângă vremea mohorâtă şi temperaturile scăzute, toamna vine şi…
Read MoreÎn cât timp se digeră ceea ce mâncăm
Timpul de digestie depinde de tipul de mâncare consumat, dar și de alți factori, precum metabolismul, vârstă și chiar gen. Există câteva alimente care se digeră extrem de repede, astfel că ți-e foame imediat după ce ai mâncat, dar altele care rămân o perioadă mai îndelungată în corp. În general, organismul digeră alimentele în decurs de 24 până la 72 de ore. După ce ajunge în stomac, mâncarea se amestecă cu acidul gastric. Urmează apoi intestinul…
Read More