Un pahar de lapte în fiecare dimineaţă scade riscul de obezitate şi diabet. Studiul a fost realizat în Canada. Spre deosebire de apă, laptele ne asigură o stare de sațetate pentru mai mult timp, datorită compoziţiei mari de proteine. Acestea eliberează hormoni care încetinesc digestia şi reduc zahărul din sânge. Cu cât concentraţia de proteine este mai mare, cu atât efectul va fi mai puternic.
Acestea sunt datele cercetătorilor din Ontario, care au realizat un studiu cu 32 de participanţi. La micul dejun, pe lângă cereale de ovăz, unii dintre ei au băut pe stomacul gol un pahar cu apă, ceilalţi câte 250 de mililitri de lapte de vacă. Apoi, experţii le-au măsurat nivelurile de glucoză din sânge pe durata întregii zile.
Au descoperit că subiecţii care au consumat lapte au avut o glicemie mai scăzută după masă. În plus, la prânz au mâncat mai puţin decât ceilalţi.