Aparitia unor boli grave precum cancer, diabet, afectiuni cardiovasculare, obezitate poate fi prevenite printr-o dieta corespunzatoare. Vitaminele, antioxidanţii, polifenolii nu trebuie să lipsească din meniurile zilnice. Iata o lista cu superalimente ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un regim de viata sanatos.
Avocado – bogate în antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi din organism, fructele de avocado reprezintă o sursă excelentă de potasiu şi beta caroten.
Merele – Bogate in fibre insolubile si pectina, merele elimina toxinele din intestin, precum si substantele toxice din organsim, cum sunt aditivii alimentari.
Morcovii – beta carotenul conţinut poate preveni apariţia cancerului de plămâni, gât, stomac, intenstin, prostată şi de sân.
Sfecla rosie – Are efect antioxidant, antiinflamator si detoxifiant.In plus, este o sursa excelenta de acid folic, fibre si potasiu.
Ghimbirul – aceasta radacina picanta are efecte grozave impotriva balonarii si asupra sistemului digestiv si sprijina detoxifierea organismului stimuland transpiratia.
Usturoiul – îmbunătăţeşte sistemul imunitar, în timp ce compuşii allium din usturoi blochează dezvoltarea carcinogenilor care pot duce la apariţia unor tumori. Studiile au demonstrat că un consum moderat de usturoi poate scădea riscurile apariţiei de cancer de stomac şi de colon.
Afinele – sunt o sursa buna de vitamina C, mangan (care mentine oasele sanatoase) si fibre. Aceste fructe ajuta la protejarea creierului . S-a dovedit ca antioxidantii din afine si alte fructe de padure previn distrugerea lenta o oaselor ca urmare a nivelurilor scazute de estrogen.