Angajarea agentiei potrivite pentru planificarea nuntii tale, este foarte importanta… si poate fi de asemenea, destul de stresanta.
Cum poti gasi, agentia potrivita? Cum stii in cine, sa ai incredere? Unde te duci, sa ceri sfaturi?
Mai întâi de toate, acest lucru nu este o sarcina usoara si este absolut normal pentru majoritatea cuplurilor, sa se simtă coplesiti si confuzi.
Nu e ca si cum planificati o nunta in fiecare zi! Acest lucru este cu siguranta ceva nou pentru voi.
Cateva sfaturi in alegerea organizatorului potrivit pentru tine …
Fa-ti temele inainte! Veti putea lua o decizie mult mai usor, atunci cand vei discuta cu organizatorul, daca vei stii cate ceva despre ce face.
Intalneste-te cu ei. Vei putea sa descoperi profesionalismul sau lipsa acestuia dupa o intalnire fata in fata cu ei.
Pune intrebari. Nu exista intrebari stupide! Asigurati-va ca veti obtine răspunsuri clare, specifice intrebarilor dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur ce inseamna ceva, cereti-le sa clarifice. Pune-ti intrebari, pana cand veti intelege complet. In cazul în care, agentia organizatoare are o problema in a-ti raspunde la intrebari , probabil nu sunt cei potriviti pentru tine. Cei mai buni profesionisti in organizarea unei nunti sunt rabdatori si isi vor face timp pentru a va ajuta, sa faceti cele mai bune alegeri pentru nunta voastra.
Asculta. Nu auzi, doar cuvintele pe care le spun, într-adevăr asculta. Uita-te la limbajul corpului. Sunt siguri pe ei? Sunt calmi? Ai un “sentiment ciudat” despre ei? Luati in considerare toate detaliile impreuna cu raspunsurile lor; dacă instinctul dumneavoastra va spune ceva nu este in regula, probabil ca nu este.
Verificati Referinte. Testimonialele reale ale clientilor multumiti sunt greu de falsificat. Verificati pagina lor social media, comentarii cu privire la evenimentele organizate.
Aici sunt 7 întrebari, pe care trebuie sa le pui înainte de rezervare:
1. Cate nunti ai mai organizat? Cat de multa experienta ai?
Aceasta este o intrebare, extrem de importanta. Ideal ar fi ca organizatorul nuntii tale, sa aiba experienta ampla in organizarea nuntilor. Nu numai, ca va fi calificat pentru organizarea nuntii dar va deveni si o sursa valoroasa de informatii in organizarea nuntii.
2. Cat de mult te costa?
Pretul este de multe ori relativ, mai ales atunci cand un factor important este experienta si reputatia. In general, profesionistii cei mai talentati au un pret mai mare, deoarece acesta se regaseste in valoarea lor.
3. Ce avans cer?
In mod normal, vanzatorii vor necesita un depozit de 50% din totalul contractului. Soldul ramas, se plateste cat mai aproape de eveniment, de obicei in luna nuntii. In cazul in care un organizator, va ofera servicii extra la eveniment, atunci costurile acestora se acopera tot cu un avans : de exemplu, avansul pentru un fotograf dar in cazul in care acesta este doar un serviciu pentru ziua respectiva, atunci suma se plateste inainte.
4. Ce anume este inclus in acest cost?
Deoarece de multe ori pachetele variaza, probabil ca nu veti putea compara un furnizor cu altul, fara a verifica exact. Cel mai mic cost, nu este neaparat cea mai buna afacere; unele pachete mai mari, includ serviciile pe care alti furnizori le cer suplimentar in alte pachete. Asigurati-va ca luati, toate detaliile in considerare.
5. Ce se întampla daca anuleaza? Ce se întampla daca anulati?
Aflati daca avansul este rambursabil si care sunt conditiile. De obicei, avansul e rambunsabil desi in functie de motivul anularii, acest lucru este discutabil.
6. Folosesti un contract?
In cazul in care raspunsul este nu, fugi! Un contract, este conceput pentru a te proteja atat pe tine cat si agentia organizatoare. Nu va multumiti cu un acord verbal, care nu va rezista in instanta.
7. Exista taxe suplimentare?
Impozite, taxe de servicii si taxele de calatorie, se pot adauga rapid. Asigurati-va ca ati inteles exact ceea ce este inclus si daca exista orice alte taxe ce trebuie platite. Acest lucruri ar trebui sa fie clar definite în contract.