Intervențiile estetice sunt de mare ajutor atunci câd vrem să ștergem de pe chip urmele timpului, dar nu toate femeile pot recurge la ele. În funcție de afecțiunile de care suferă sau de tratamentele medicamentoase pe care le urmează, doamnele și domnișoarele pot opta sau nu pentru injecții cu botox. Dr. Mihaela Saidac, medic estetician cu o vastă experiență în domeniu, ne-a explicat care sunt contraindicațiile toxinei botulinice, pe care nu trebuie să le neglijați.
Orice intervenție estetică, fie și aparent banala injectare cu botox, trebuie să se facă atunci când pacienta este perfect sănătoasă, în caz contrar există riscul să ne facem mai mult rău decât bine.
„Botoxul este totuși o toxină. Nu este indicat în cazul în care alăptați, aveți diabet sau ați făcut tratament pentru acnee cu Accutane. Contraindicații au și pacientele cu erupții acute, infecții sau imunitate scăzută. În momentul în care sistemul imunitar este scăzut riscați să faceți boala, botulism (n.r. afecțiune rară provocată de bacteria Clostridium botulinum)„, explică dr. Mihaela Saidac.
Botoxul poate fi completat cu mezoterapie
Botoxul este foarte folosit în special în zona frontală și pentru a corecta așa-numita laba gâștii, dar și în zona inferioară a feței. Folosit în această zonă trebuie să avem în vedere faptul că se poate schimba mimica.
„Tehnica de injectare a toxinei botulinice trebuie să fie papulară, în așa fel încît ea să relaxeze zona. În funcție de adâncimea ridului pe care îl tratăm, toxina botulinica poate fi completată cu 3-4 ședințe de mezoterapie cu acid hialuronic”, completează medicul estetician.
Genele false îngreunează pleoapa
A devenit o modă ca femeile să poarte gene false, 2 d sau 3 d, dar esteticienii atrag atenția asupra faptului că acest artificiu îngreunează pleoapa pentru că sunt mai grele decât genele naturale, ceea ce va da ochilor un aspect nu tocmai așa cum v-ați dorit. „Așadar este bine ca din moment ce ați început să vă puneți gene, trebuie să recurgeți și la botox pentru a vă ridica pleoapa și să mențineți arcuirea pe care noi femeile o avem în mod natural înainte de a ne pune gene”, conchide dr. Mihaela Saidac.