Arsurile solare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm vara. În acest caz, tratarea prin metode populare este eficientă. Ceea ce știați până acum despre iaurt rece este perfect adevărat. Medicii recomandă compresele cu lactate pe locurile afectate. Ele trebuie ținute pe locurile dureroase 10-15 minute și chiar au efect antiinflamator.
În cazurile grave, este nevoie ca pacientul să se prezinte rapid la medic. “În momentul în care apar acele vezicule pline cu lichid care sunt pe suprafață extinsă, când pielea este foarte dureroasă și nu cedează la tot felul de metode, dacă este vorba de un copil mic, dacă e vorba de o persoană în vârstă, aici riscul e mai mare și trebuie mers la medic, pentru că există și diferite spray-uri care conțin un amestec de antibiotic cu un cortizon cu potență slabă sau chiar există spray-uri care conțin plante cu efecte calmante cum sunt: gălbenelele, menta, cătina, extractul de aloe vera”, explică medicii homeopați.
Insolația poate duce la stare de șoc sau chiar comă
În cazul în care, după o expunere îndelungată la soare, ne confruntăm cu crampe musculare, stare de deshidratare, piele uscată și fierbinte, dureri de cap și astenie prelungită, chiar febră, trebuie să luăm măsuri. Netratată, insolația poate duce chiar la durere intensă, amețeli, de asemenea halucinații, stare de șoc și chiar comă.
O persoană cu astfel de simptome trebuie să fie hidratată și dusă într-un loc răcoros, într-o cameră cu aer condiționat. De asemenea, i se pot face pulverizări cu apă, dar nu foarte rece, pe tot corpul, pe față. Mici cubulețe de gheață puse pe piept sau la axilă pe o perioadă limitată de timp au și ele un efect benefic.