Daca zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul sa profiti la maxim. Parfumata si racoritoare, zmeura este un deliciu in zilele de vara. Iar ca deliciul sa fie suprem, fara sa-ti afecteze deloc silueta de plaja, incearca un cheesecake cu zmeura. Bucatarul Chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne dezvaluie secretele celui mai gustos cheescake.
Ingrediente:
Pentru blat: 120 g biscuiti fara zahar si 50 g unt cu continut redus de grasime .
Pentru crema de branza: 350 g urda dulce degresata, 3-4 linguri de indulcitor de stevie, 2 oua, 120 g iaurt dietetic, o lingura de faina, coaja de la o lamaie.
Pentru topping: 300 g zmeura si 2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Macina biscuitii cat mai fin si amesteca-i cu untul taiat cubulete, pana vei obtine un aluat sfaramicios. Asaza aluatul intr-o tava tapetata cu unt si cu faina si pune-o la cuptor timp de 5-10 minute. In acest timp, pune urda dulce in mixer impreuna cu indulcitorul. Adauga apoi iaurtul, faina, coaja de lamaie si ouale si mixeaza bine. Toarna compozitia obtinuta in tava, peste aluat. Baga tava din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand amestecul se rumeneste pe margini. Mixeaza zmeura si apoi pune-o pe foc impreuna cu zaharul pana cand acesta se incorporeaza si obtii un sos mai gros. Toarna sosul peste cheesecake, dupa ce il scoti din cuptor. Cheesecake-ul cu zmeura se serveste cat mai rece! Cocosu Rosu va ureaza, pofta buna!