Ti-e gandul la o inghetata sanatoasa, facuta in casa, din ingredientele tale preferate? Daca raspunsul este da, avem niste idei absolut simple, pe care le poti face foarte usor la tine acasa.
Inghetata de menta cu fulgi de ciocolata
Ingrediente
20g menta tocata marunt, 180g ciocolata neagra tocata, 1/4 lingurita sare roz de Himalaya, 1 lingura esenta menta, 100g zahar, 1 lingurita extract vanilie, 8 galbenusuri, 800ml lapte de cocos
Metoda de preparare
Bate ouale spuma. Adauga zaharul, vanilia, esenta de menta si sarea. Bate cu mixerul pana cand zaharul se dizolva.
Adauga laptele de cocos si mixeaza pana cand se incorporeaza.
Raceste amestecul timp de 4 ore in frigider inainte sa il pui in masina de inghetata, unde sa il mixezi timp de 20-25 de minute. La jumatatea timpului adauga bucatile de ciocolata neagra si frunzele de menta tocate.
Cand inghetata e gata toarna-o intr-un recipient si pune-o la congelator cateva ore.
Inghetata de zmeura
Ingrediente
60ml lapte de cocos, 1 lingura goji, 2 linguri nuci macadamia, 80g zmeura congelata, 2 banane mari congelate
Metoda de preparare
Paseaza cu un blender bananele, zmeura, laptele de cocos si nucile macadamia. Adauga goji si amesteca de cateva ori.
Pune inghetata la congelator pentru 15 minute si e gata de servit.
Inghetata de ceai
Ingrediente
150 gr zahar, 4 galbenusuri de ou, un praf de sare, 2-4 pliculete de ceai, 1 cana lapte gras, 2 cani frisca
Metoda de preparare
Se combina intr-o cratita frisca, laptele, o jumatate din cantitatea de zahar, ceaiul si sarea. Se lasa pe foc mediu, amestecand continuu, pana ce zaharul se dizolva.
Se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute, pentru a infuza ceaiul (plicurile de ceai se indeparteaza la finalul celor 15-20 min).
Intre timp, se pregateste intr-un bol, o baite de gheata (o combinatie de cuburi de gheata si apa rece). Deasupra acestuia se aseaza un alt bol mai mic si o sita.
Se amesteca cele patru galbenusuri intr-un alt bol si se adauga si restul de zahar. Se bat in continuare, cu telul, pana cand se ingroasa. Se ia o cana din compozitia de frisca si se toarna peste oua, amestecand continuu.
Se toarna crema cu oua in cratita si se pune pe aragaz la foc mic. Se lasa cca 8-10 minute (sau pana se ingroasa), amestecand din cand in cand.
Se trece crema prin sita de deasupra bolului cu gheata. Se lasa aproximativ o ora. Cand s-a racit complet se pune compozitia in masina de inghetata si se lasa conform instructiunilor acestuia.
sursa:internet